Φόρτωση Σελίδας... Loading Page...

Σύρος   Πώς θα πάτε   Ξενοδοχεία   Χάρτες   Σύμβολα   About Us   Εναλλακτικός Τουρισμός   Ανακοινώσεις   

Η
Σύρος,
  νησί στην καρδιά του Αιγαίου και πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων, πατρίδα του φιλόσοφου Φερεκύδη, δασκάλου του Πυθαγόρα, είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων - For English, click on the flag...   Η ίδρυση και η ζωή της μεσαιωνικής πόλης κτισμένης σ' ένα λόφο, είναι συνδεδεμένη με τη Φραγκοκρατία, αποτελεί δε ακόμα και σήμερα ένα από τα αξιοθέατα του νησιού, με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα σπίτια που φαντάζουν παραμυθένια, σκαρφαλωμένα το ένα πάνω στο άλλο.
Οι 
κάτοικοι της Σύρου ασχολούνται με το εμπόριο, τη ναυτιλία, τη βιομηχανία, τη γεωργία και τον τουρισμό, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
Στα γραφικά παραθαλάσσια χωριά της Κίνι, Βάρη, Φοίνικα, Γαλησσά, Ντελαγκράτσια, Μέγα Γιαλό, με τις καθαρές παραλίες, κατάλληλες για θαλάσσια σπορ: κολύμπι, καταδύσεις, ψάρεμα, γουϊντ-σέρφινγκ και ιστιοπλοϊα, μπορεί να απολαύσει κανείς τους ωραίους μεζέδες και το φρέσκο ψάρι.

Η πρωτεύουσα της Σύρου, η Ερμούπολη, ειρηνικό δημιούργημα της επανάστασης του 1821, είναι ένα μνημείο με περίφημα νεοκλασικά κτίρια, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής, ρομαντισμού επηρεασμένου και από τα δυτικά πορότυπα. Τα περισσότερα κτίριά της είναι σχεδιασμένα από Ελληνες, Ιταλούς αλλά και Βαυαρούς αρχιτέκτονες, μεταξύ των οποίων και ο Ερνέστος Τσίλερ που σχεδίασε το δημαρχείο της.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, το μουσείο, η βιβλιοθήκη, το ιστορικό αρχείο, το θέατρο και οι περίφημοι ναοί της. Σ' έναν από αυτούς, στην Κοίμηση της Θεοτόκου, υπάρχει η εικόνα της Παναγίας του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου - Ελ Γκρέκο.


Η Σύρος διαθέτει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών καθώς και πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δωμάτια και βίλλες. Συνδέεται καθημερινά με τον Πειραιά (4 ώρες) με Φέρυ-μπόουτ, Καταμαράν (2 ώρες) και αεροπλάνο (25 λεπτά). Επίσης έχει σύνδεση με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.
Στονησί, εκτός από τα μέσα συγκοινωνίας λεωφορεία και ταξί, ενοικιάζονται αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα, ιστιοφόρα και σκάφη αναψυχής.

Τα εστιατόρια της Σύρου προσφέρουν καλό και καθαρό φαγητό, οι δε παραδοσιακές ταβέρνες θαυμάσιους μεζέδες και θαλασσινά. Λειτουργούν επίσης καφετέριες, ντισκοτέκ και νυχτερινά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια και ένα πλούσιο εμπορικό κέντρο.


Για όσους προτιμούν κάτι διαφορετικό, οι οργανωμένες εκδρομές τους προσφέρουν την δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο αλλά και τα γύρω νησιά ή να δοκιμάσουν την τύχη τους στο καζίνο της Σύρου που λειτουργεί στην Ερμούπολη.     Θρησκευτικός Τουρισμός

     Πολιτιστικός Τουρισμός

     Γαστρονομικός Τουρισμός

     Συνεδριακός Τουρισμός

     Πεζοπορικός Τουρισμός     Αθλητικός Τουρισμός


     Γεωλογικός Τουρισμός
Created by Alternative Solutions 2014